De samenleving wordt complexer, het publieke debat verhardt en het lijkt wel of de muren van ons eigen gelijk hoger en dikker worden.

Het spel ‘discussiëren kun je (af)leren’ stimuleert om weer nieuwsgierig te zijn en elkaar te accepteren.

Ik speel het spel graag met jouw klas. Ontdek wat er gebeurt als de discussie plaats maakt voor een dialoog. Kijk hier wat mogelijk is.

       Wat buitengewoon belangrijk is – voor de mensheid zou ik bijna zeggen – is nieuwsgierigheid. 

Hans van Maanen

 

Wat is discussiëren kun je (af)leren?

Een groepsspel voor klassen en groepen binnen het vo en mbo. In meerdere rondes stellen jongeren vragen bij uiteenlopende stellingen en gaan ze op zoek naar  het verhaal achter een sterke mening. Het doel is om uiteindelijk met elkaar in gesprek te gaan over maatschappelijk gevoelige thema’s en daarbij te ontdekken wat de ander drijft. Het spel heeft een interactief en competitief karakter en is behalve leerzaam ook gewoon leuk! Het spel komt het best tot z’n recht in een workshop van 75-90 minuten, maar past ook in een afgeslankte vorm in een lesuur van ca 50 minuten.

 

Wat zeggen anderen over ‘discussiëren kun je (af)leren?

 

Praktische informatie

  • Discussiëren kun je (afl)leren is geschikt voor jongeren in het VO en MBO. Het spel kan op inhoud worden aangepast aan de doelgroep.
  • Discussiëren kun je (af)leren wordt uitgevoerd op locatie. 
  • Groepsgrootte maximaal 20 mensen.
  • Voor het spel is nodig:
    • Lokaal met de mogelijkheid tot een U-opstelling
    • Beamer/smartboard/groot scherm
    • Betrokken begeleidende docent

Tarieven

de kosten voor de gastlessen zijn afhankelijk van de duur en het aantal lessen. Klik op de button hieronder voor een offerte op maat.

Je kan dit spel ook zelf spelen in de klas. Alles wat je nodig hebt om het spel te spelen, bied ik je gratis aan! Klik hier voor meer informatie daarover.