Herken je dat?

Herken je dat? Op sociale media, op TV, in de politiek staan mensen vaak lijnrecht tegenover elkaar. Het lijkt soms alsof we in een samenleving leven waarin mensen zich ingraven in hun eigen gelijk en niet meer willen luisteren naar elkaar.

Jij staat  voor de klas en je wilt jouw jongeren leren dat het anders kan. Je wilt ze leren nieuwsgierig te zijn naar elkaar te luisteren en zich minder te laten afleiden door social media. Je wilt vooral dat jouw jongeren niet bijdragen aan polarisatie maar juist aan verbinding. Uiteindelijk zijn zij de toekomst!

Want hoe zou het zijn als jongeren in jouw klas wél oprecht nieuwsgierig zijn naar elkaar? Als jongeren in jouw klas vragen stellen aan elkaar en aan jou, elkaar minder veroordelen en pas een mening geven als ze de feiten goed kennen. Als ze minder met elkaar in discussie gaan en elkaar zoeken in de dialoog. Hoe tof is het als jongeren het goede voorbeeld geven aan volwassenen!

Speel een spel!

Het spel ‘discussiëren kun je (af)leren’ helpt jongeren om vragen te stellen, te onderzoeken, te luisteren en vooroordelen te vermijden.  Door het spelelement en het competitieve karakter is het ook nog eens heel leuk!

Voor jou als docent is het een verrassende werkvorm om de dialoog te stimuleren onder jongeren.

Als   jongeren het spel ‘discussiëren kun je (af)leren’ hebben gespeeld:

– zijn ze zich bewust van vooroordelen
– kunnen ze hun oordeel uitstellen
– weten ze open vragen te stellen voordat ze gaan argumenteren
– snappen ze het belang van luisteren
– heb je als docent handvatten om een dialoog te voeren met de klas

Gratis!

Het spel ‘discussiëren kun je (af)leren’ wil ik je graag gratis aanbieden! Als je hieronder je naam en mailadres invult krijg je een mail met daarin alles wat je nodig hebt om het spel te spelen in jouw klas. In deze mail vind je:

  • Het spel, bestaande uit  dia’s met stellingen en  scoreformulieren.
  • Een uitgebreide handleiding bij het spel met spelregels en een theoretische onderbouwing.

De prijsjes voor de winnaar mag je zelf verzorgen ?
Vind je het een leuk spel, maar wil je liever dat ik het zelf uitvoer in jouw groep? Dat kan! Klik dan hier voor meer informatie.